Pagina Workaholism utilizeaza JavaScript care acum este dezactivat pe dispozitivul dumneavoastra! Va rugam sa activati JavaScript pentru ca pagina Workaholism sa functioneze corespunzator.
Ca măsură preventivă de protecție împotriva COVID-19, cursurile acreditate vor fi ținute on-line. Detalii suplimentare aici.
Ești workaholic? Iată din ce motive ai nevoie de un echilibru atât în plan profesional cât și în plan personal!
De-a lungul a mai bine de trei decenii, workaholismul a devenit un termen binecunoscut, folosit pentru a descrie indivizii dependenți de muncă. Pentru publicul larg, workaholismul este sinonim cu multe ore de lucru astfel, un dependent de muncă tipic este motivat de o unitate internă puternică, care nu poate rezista decât factorilor interni sau contextuali.
Caracteristicile unei persone workaholice sunt următoarele:
- abuzul excesiv demuncă;
- obsesia de a munci (acest exces nu este în acord întotdeauna cu nevoile și cu cerințele individului);
- workaholicii concep munca drept o plăcere fără limite, care îi stimulează și care este apreciată de superiorii săi. Munca devine singurul scop și nu mai reprezintă un mijloc de satisfacere a anumitor trebuințe;
- workaholicii neagă oboseala și își forțează peste limită disponibilitățile fizice și psihice;
- se simt vinovați atunci când se opresc din muncă;
- își autoimpun anumite standarde de prformanță înalte și fac tot posibilul să le atingă;
Trei caracteristici comune ale wrkaholicului:
- în primul rând, persoanele dependente de muncă petrec o mare parte din timp desfășurând activități la job - deci muncesc excesiv;
- sunt reticente în a se deconecta de la ceea ce fac și se gândesc la muncă și în timpul lor liber, ceea ce sugerează că sunt obsedate de munca lor;
- personajele workaholice muncesc peste ceea ce se așteaptă de la ele în mod rezonabil (Scott, 1977).
În urma unor cercetări, s-a descoperit că cei cu un nivel crescut de perfecționism au așteptări nerealiste; în plus, dependența de muncă este asociată cu rezultate negative asupra sănătății fizice și psihice. Spence și Robbins (1992) au descoperit că atât femeile cât și bărbații ce au fost clasificați ca dependenți de muncă, au raportat probleme de sănătate semnificative,spre deosebire de non - workaholici. Burke a arătat că persoanele workaholice au raportat nivele înalte ale efectelor negative și burnout, cât și nivele scăzute ale efectelor pozitive în urma excesului de muncă. Din studiul lui Shimazu (2010) reiese faptul că workaholismul este asociat cu o stare de sănătate precară și performanțe slabe la locul de muncă.
Workaholismul poate împiedica relțiile interpersonale și poate duce la nemulțumire în plan marital. Femeile măritate cu dependență de muncă au raportat o înstrăinare și mai puține sentimente pozitive față de soții lor. Cel mai adesea, apare o rupere în planul vieții personale, dar și sociale. Interesele workaholicilor se limitează doar la ceea ce ține de muncă. Apar dificultăți de controlare a propriului comportament, se stăpânesc mai greu, se agită inutil, se grăbesc și nu știu când și cum să se oprească.
Autor: Specialist Conovici Francisca, Psiholog, Consilier pentru dezvoltare personală, Consilier Vocațional, Trainer.
Mă bucur de faptul că Picon Training Center mi-a fost, îmi este și va fi partenerul meu de instruire! Am urmat cursurile de Contabilitate și cel de Expert fiscal și voi accesa la începutul anului și alte cursuri. Formatorii, îmbinând cunoștințele și experiența din domeniul specific, cu pregătirea didactică, au reușit să-mi transmită cunoștințele necesare pentru susținerea exemenelor, dar, mai important, aplicarea efectivă a cunoștințelor dobândite, în activitatea profesională. Doresc să mulțumesc "d-nei Mihaela”, care abordează cu multă considerație fiecare cursant, manifestând mult profesionalism dar și foarte multă înțelegere, identificând soluții optime pentru fiecare situație apărută! Mulțumesc totodată și guvernanței societății pentru profesionalismul cu care identifică, ca un adevărat "PICON/picamer” cursurile "de actualitate”! LA MULȚI ANI întregului colectiv al Picon Training Center!
M. Tiberiu - Contabilitate Financiară (Programul Saga Soft)
Am avut numai lucruri noi de invatat deoarece am avut un profesor extraordinar. Am invatat lucruri care o sa-mi foloseasca pe viitor. Sper sa apeleze din ce in cemai multa lume la acest curs deoarece au multe lucruri de invatat. Am venit cu multa placere la acest curs datorita doamnei Mihaela. Iti transmite o stare pozitiva si inveti din placere. Va multumesc enorm!
S. Claudia - Curs Operator Introducere, Validare și
Cursul acesta m-a ajutat sa-mi redobandesc increderea in mine, datorita faptului ca profesorul cursului m-a incurajat si a avut rabdare sa-mi explice pana am inteles. Aici mi-am cunoscut colegii, care mi-au aratat ca exista si persoane gata sa te ajute oricand, dezinteresat. Pentru mine, pentru ceilalti colegi, cursul acesta reprezinta un nou inceput. Profesoara face parte din categoria oamenilor care-si fac meseria cu placere si ne-a impartasit cu multa daruire toate cunostintele ei, facandu-ne s-o apreciem si sa invatam cu placere tot ce ne-a predat. La sfarsitul cursului, ma simt increzatoare in fortele mele pentru ca toate lucrurile pe care le-am invatat aici stiu ca imi vor folosi si ma vor ajuta in viata. Desi cand am venit nu credeam ca voi invata atatea lucruri, acum sunt mandra de mine si recunoscatoare d-nei Mihaela careia ii datorez acest lucru. Sunt multumita ca am fost la acest curs si intotdeauna o sa-mi aduc aminte cu placere de timpul petrecut aici, alaturi de toata grupa.
Badita Mirela -
Impresiile legate de acest curs efectuat la Picon sunt foarte bune, deoarece in perioada in care am invatat teoria despre calculator am efectuat si practica; acest lucru este foarte bun, ca-ti ramane foarte bine intiparit in minte. Metoda de predare a d-nei Mihaela Buica este excelenta si stie cum sa-ti dea incredere in ceea ce faci. Sa aiba putere si sanatate sa investeasca cat mai mult in Picon.
Negreanu Catalina -