Articole Noutati

Articole Noutati

Depășirea eșecului

Eșecul este des întâlnit în viața fiecăruia dintre noi, experimentând sentimente de angoasă și uneori rușine. Este important în ce fel privești eșecul, deoarece mulți dintre noi tindem să îl simțim ca pe ceva negativ care ne face să fim slabi în fața altor oameni, însă există și o altă modalitate, și anume, să privești eșecul ca pe un feedback, ca pe o experiență din care ai de învățat.
Iată 3 lucruri pe care să ți le spui mental și în care străduiește-te să crezi, pentru a depăși „eșecul” și sentimentele de angoasă:
 

  • 1: Nu este o tragedie, nu merită să îi acord atât de multă atenție și să îmi tot zboare gândul la acea „greșeală”. Se întâmplă oricui, nu mă mai învinovățesc, este o experiență prin care a fost nevoie să trec. Data viitoare voi ști cum să abordez altfel o situație asemănătoare.
  • 2: Viața este o continuă experiență prin care sunt nevoit să trec, așa că nu este nici primul și nici ultimul „eșec”. Accept situația și mă voi motiva pentru ca data viitoare să fac altfel lucrurile.
  • 3: Aleg să nu îl mai numesc „eșec”, ci „feedback”, deoarece este important să știu unde am greșit și să modific/repar. Dacă singur nu îmi dădeam seama unde greșesc, am nevoie de acea persoană care să fie sinceră și să îmi spună unde am greșit. Am încredere în propriile forțe și merg înainte, deoarece de acum voi primi doar feedback-uri, nu critici.

A greși este omenește, cu toții învățăm câte o lecție la un moment dat care pe viitor ne va ajuta sa găsim alte modalități de a face anumite lucruri. Ai grijă de sufletul tău și eliberează-te de angoasa greșelii, oferă-ți zâmbete și acceptă feedbak-urile!

Articol de Psiholog, Consilier dezvoltare personală, Consilier vocational Francisca Conovici

Ce spun clientii nostri

Testimoniale