Pagina Dependența de telefon utilizeaza JavaScript care acum este dezactivat pe dispozitivul dumneavoastra! Va rugam sa activati JavaScript pentru ca pagina Dependența de telefon sa functioneze corespunzator.
Ca măsură preventivă de protecție împotriva COVID-19, cursurile acreditate vor fi ținute on-line. Detalii suplimentare aici.
Dependența de telefon
Ce înseamnă să fii dependent de telefon? Oare faptul că utilizezi telefonul pentru rezolvarea anumitor sarcini înseamnă a fi dependent? NU! Dependența este atunci când nu ai nevoie de telefon și totuși îl folosești, când îl utilizezi în mod excesiv și apoi spui: ”îmi încarc telefonul de 3 ori pe zi, bateria lui este slaba.” Oare bateria telefonului să fie de vină?
Cum iți dai seama că o persoană dezvoltă o dependență de telefon? În primul rând sunt factorii ce țin de personalitate, cum ar fi deschiderea către oameni, sociabilitatea, autocontrol slab, stima de sine scazută, de asemenea genul persoanei contează foarte mult după cum spun cercetatorii, femeile sunt mai predispuse să dezvolte dependență de telefon decât bărbații. Adolescenții și tinerii reprezintă și ei un grup de risc în apariția dependenței.
Apare o nevoie tot mai intensă de a comunica prin intermediul telefonului, de a vedea unde se plimbă anumiți prieteni, pentru că facebook-ul este un site de socializare cu o largă deschidere ce te prinde în „vraja” sa.
Multe persoane spun în glumă că sunt dependente de telefonul mobil, dar sunt puține cele care conștientizează cu adevărat că au această problemă. Un semn alarmant ar trebui să fie ceea ce psihologii numesc sindromul telefonului-fantomă: atunci cand simți că telefonul sună în buzunar sau în geantă, dar când îl verifici, iți dai seama că nu ai niciun apel ratat. Un studiu condus de specialiștii Universității Indiana arată că nu mai puțin de 89% din studenții incluși într-un experiment au simțit vibrații inexistente ale telefoanelor mobile. Dependența de telefonul mobil i-a adus omului modern încă o fobie, pe lângă cele câteva zeci inventariate deja de medici. Este vorba despre nomofobie (engl. nomophobia - no mobile phone phobia), care se manifestă printr-o senzație intensă de teamă și anxietate resimțită atunci când telefonul mobil este uitat acasă sau la birou, când aparatul se află în afara ariei de semnal, când rămâne fără baterie sau când creditul se termină.
Cum îți dai seama că ești dependent de telefon:
Cum scapi de dependență:
Autor: Specialist Conovici Francisca, Psiholog, Consilier pentru dezvoltare personală, Consilier Vocațional, Trainer.
Mă bucur de faptul că Picon Training Center mi-a fost, îmi este și va fi partenerul meu de instruire! Am urmat cursurile de Contabilitate și cel de Expert fiscal și voi accesa la începutul anului și alte cursuri. Formatorii, îmbinând cunoștințele și experiența din domeniul specific, cu pregătirea didactică, au reușit să-mi transmită cunoștințele necesare pentru susținerea exemenelor, dar, mai important, aplicarea efectivă a cunoștințelor dobândite, în activitatea profesională. Doresc să mulțumesc "d-nei Mihaela”, care abordează cu multă considerație fiecare cursant, manifestând mult profesionalism dar și foarte multă înțelegere, identificând soluții optime pentru fiecare situație apărută! Mulțumesc totodată și guvernanței societății pentru profesionalismul cu care identifică, ca un adevărat "PICON/picamer” cursurile "de actualitate”! LA MULȚI ANI întregului colectiv al Picon Training Center!
M. Tiberiu - Contabilitate Financiară (Programul Saga Soft)
Am avut numai lucruri noi de invatat deoarece am avut un profesor extraordinar. Am invatat lucruri care o sa-mi foloseasca pe viitor. Sper sa apeleze din ce in cemai multa lume la acest curs deoarece au multe lucruri de invatat. Am venit cu multa placere la acest curs datorita doamnei Mihaela. Iti transmite o stare pozitiva si inveti din placere. Va multumesc enorm!
S. Claudia - Curs Operator Introducere, Validare și
Cursul acesta m-a ajutat sa-mi redobandesc increderea in mine, datorita faptului ca profesorul cursului m-a incurajat si a avut rabdare sa-mi explice pana am inteles. Aici mi-am cunoscut colegii, care mi-au aratat ca exista si persoane gata sa te ajute oricand, dezinteresat. Pentru mine, pentru ceilalti colegi, cursul acesta reprezinta un nou inceput. Profesoara face parte din categoria oamenilor care-si fac meseria cu placere si ne-a impartasit cu multa daruire toate cunostintele ei, facandu-ne s-o apreciem si sa invatam cu placere tot ce ne-a predat. La sfarsitul cursului, ma simt increzatoare in fortele mele pentru ca toate lucrurile pe care le-am invatat aici stiu ca imi vor folosi si ma vor ajuta in viata. Desi cand am venit nu credeam ca voi invata atatea lucruri, acum sunt mandra de mine si recunoscatoare d-nei Mihaela careia ii datorez acest lucru. Sunt multumita ca am fost la acest curs si intotdeauna o sa-mi aduc aminte cu placere de timpul petrecut aici, alaturi de toata grupa.
Badita Mirela -
Impresiile legate de acest curs efectuat la Picon sunt foarte bune, deoarece in perioada in care am invatat teoria despre calculator am efectuat si practica; acest lucru este foarte bun, ca-ti ramane foarte bine intiparit in minte. Metoda de predare a d-nei Mihaela Buica este excelenta si stie cum sa-ti dea incredere in ceea ce faci. Sa aiba putere si sanatate sa investeasca cat mai mult in Picon.
Negreanu Catalina -