Cursuri Competente Antreprenoriale

Cursuri Formare Profesionala

Cursuri Competente Antreprenoriale

CURS COMPETENȚE ANTREPRENORIALE

Cu numărul de ordine în Registrul Național al furnizorilor de formare profesională a adulților 40/11894/10.12.2015, cursul Competențe Antreprenoriale este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educaiei Naționale și Autoritatea Națională pentru Calificări, fiind recunoscută atât național cât și internațional (prin apostilare sau supralegalizare).

"Antreprenorii văd schimbarea ca pe un model şi ca pe ceva sănătos (...) un antreprenor caută mereu schimbarea, îi răspunde şi o exploatează ca pe o ocazie" (Peter F. Drucker. Inovaţia şi spiritul antreprenorial, Ed. Enciclopedică, Bucureşti, 1993)

Trăim într-o lume a cărei notă este schimbarea şi adaptarea. De la bunurile de folosinţă casnică, hainele pe care le purtăm, mijloacele şi instrumentele prin care comunicăm şi până la profesiuni, activităţi, instituţii şi mentalităţi, în jurul nostru totul se schimbă într-un ritm din ce în ce mai accelerat (sau uneori într-un ritm pe care nu îl putem noi direct controla).

Orice schimbare solicită eforturi de adaptare. Pentru a reuşi să trăim în acord cu exigenţele societății, pentru a ne realiza propriile aspiraţii de viaţă, este necesar să înţelegem sensul schimbărilor. Este obligatoriu să devenim activi contribuind la producerea şi orientarea lor.

Esenţiale în viaţa oricui şi nu doar a celor care doresc să îşi deschidă o afacere sau să se afirme la locul de muncă sunt unele aptitudini precum abilităţile de comunicare, capacitatea de plănuire şi construirea unei imagini proprii bune.

Timp de mai mulți ani, dezvoltarea și promovarea antreprenoriatului au reprezentat obiective strategice ale politicilor UE și ale statelor membre, dobândind de-a lungul timpului tot mai multă importanță, o serie de măsuri fiind adoptate de către Comisia Europeană și fiecare stat membru. Una dintre măsurile cruciale este consolidarea unei culturi antreprenoriale şi a spiritului antreprenorial în rândul cetățenilor europeni, în special în rândul celor tineri sau a celor care îşi caută un loc de muncă.

Educaţia antreprenorială este o componentă importantă a strategiilor economice pentru încurajarea creării de locuri de muncă. Dezvoltarea capitalului uman prin promovarea competenţelor şi culturii antreprenoriale, ar putea conduce la o rată mai mică a şomajului, majorarea numărului de companii nou-create şi reducerea ratei falimentului acestora. 

Detalii despre cursul de competențe antreprenoriale:

 • Introducere în antreprenoriat: profilul, aptitudinile și competențele antreprenorului.
 • Inițierea unei afaceri: de la idee la o afacere de succes, scurt istoric al unor branduri de renume.
 • Organizarea activității: planificarea și conducerea afacerii, forme juridice de organizare, cadrul legal.
 • Strategia de marketing: piața țintă; poziționarea produselor/serviciilor pe piață, marketingul afacerii
 • Politica de promovare: condiții de intrare pe piață, strategii de promovare
 • Tehnici de negociere
 • Finantarea unei afaceri: surse de finanțare, atragerea surselor externe de finanțare
 • Dezvoltarea produselor/serviciilor: Tehnologia necesară, achiziția, instalarea, întreținerea; Produsul propriu-zis, designul, ambalajele; Cercetarea, produsele noi, costuri, investiții; Protejarea drepturilor de proprietate intelectuală; Relațiile internaționale – achiziționarea de know-how, francizarea, licențierea.
 • Politicile de resurse umane: Recrutarea personalului, organigrama, tehnici de motivare.
 • Gestionarea finanțelor firmei: Notiuni de contabilitate pentru antreprenori, principalele situatii financiare, contul de profit si pierdere, cash-flow-ul, principalii indicatori financiari.
 • Strategiile de dezvoltare si riscurile afacerii: Evaluarea si gestionarea riscurilor, de ce esuează afacerile, strategii de exit, strategii de dezvoltare.
 • Planul de afaceri: de ce și când este nevoie de un plan de afaceri, structura planului de afaceri și documentele anexe.

OFERTA LUNII !!!

Participanții la curs care se înscriu până la sfârșitul lunii, vor plăti numai:

Preț vechi: 550 lei

Preț redus: 450 lei !!!

- la acest preț se adaugă taxa de examen și eliberare a certificatului de absolvire de 50 lei.

Zile de desfășurare: Marți și Joi, timp de 3 săptămâni (curs seral)

Orar: 18.30 - 21.00, din data de 26.11.2019

sau

Sâmbăta, timp de 3 săptămâni (curs de week-end)

Orar: 13.30 - 18.30, din data de 30.11.2019

Plata se poate face şi în rate, până la jumătatea perioadei de desfăşurare a cursului !!!

Prima rată este de 200 lei !!!

Fiecare participant la curs va primi GRATUIT suport de curs, care conține bibliografie, legislație, exerciții demonstrative.

Pentru emitere factură (pe firmă), vă rugăm să ne trimiteți informații pe e-mail office@cursuri-picon.ro cu datele firmei și după plată, confirmare cu OP prin email.

Ce include investiția:

- Activitatea de predare curs;

- Suportul de curs;

- Cafea, ceai, apă;

- Fișele de lucru;

- Vouchere de reducere pentru clienții fideli.

Acte necesare:

- copie certificat naștere
- copie certificat căsătorie (sau hotărâre de divorț) - dacă este cazul
- copie C.I.
- copie ultima diplomă de studii (învăţământ general obligatoriu - minim 8/10 clase, după caz).

Cursul se desfășoară în București, într-o locație ultracentrală, în bld. Magheru, nr. 5, intrarea în locație făcându-se lateral, pe str. Anastasie Simu nr. 6, sc. B, et. 1, apt. 17, sect. 1, zona Piața Romană.

Pentru rezervări de loc sunați la tel. 0724.77.24.25 (Vodafone), 0787.63.23.75 (Telekom), 021.312.94.57 (Telekom), prin formularul de înscriere sau trimiteți un e-mail pe adresa office@cursuri-picon.ro

Rezervare / Inscriere

Sala pentru Cursuri Competente Antreprenoriale

Urdă Anca - Lăcrămioara

Urdă Anca - Lăcrămioara

Profesor, trainer

Lectorul cursului: Urdă Anca - Lăcrămioara

Este licențiată în Științe Economice, având specializarea în Contabilitate și Informatică de Gestiune. De asemenea a absolvit programul de masterat Gestiune și Audit Financiar, este formator autorizat ANC, Expert contabil, membru CECCAR, Expert Fiscal, cu experiență de peste 10 ani atât ca practician cât și ca trainer, pentru cursurile de perfecționare Contabil (toate modulele), Inspector / Referent Resurse Umane și Competențe Antreprenoriale.