Curs Lucrator prin Arte Combinate

Cursuri Formare Profesionala

Curs Lucrator prin Arte Combinate

Cu numărul de ordine în Registrul Național de formare profesională a adulților: 40/68977/14.10.2016, cursul de specializare Lucrător prin Arte Combinate este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Autoritatea Naținală pentru Calificări și este recunoscut și internațional (prin apostilare). 

Conceptul Arte combinate reprezintă un set de tehnici de stimulare şi dezvoltare personală cu impact asupra psihicului, emoţionalului şi fizicului. Tehnicile folosesc ca instrument de intrevenţie, diverse forme îmbinate ale artei - teatrului, mişcării, picturii, muzicii, jocului şi sunt validate în mediul profesional specific.

Lucrătorul prin arte combinate, Cod COR 513905, îşi desfăşoară activitatea în diferite tipuri de unităţi din domeniul asistenţei sociale a persoanelor cu nevoi speciale: centre de recuperare şi pentru persoane cu handicap, complexe de servicii comunitare, centre de educaţie integrată, centre de zi pentru copii şi adulţi, în grupuri de dezvoltare personală, în şcoli, licee, grădiniţe, în grupuri ţintă: femei, adolescenţi.

Lucrătorul prin arte combinate oferă servicii de stimulare/ dezvoltare prin mişcare, artă, muzică, joc, teatru, promovând şi respectând drepturile participantului, oferindu-i valoare ca individ şi ajutându-l să capete încrederea în sine. Lucrătorul prin arte combinate, efectuează, monitorizează şi evaluează activităţi de stimulare, socializare, comunicare şi relaţionare în vederea obţinerii autonomiei personale şi sociale.

Un curs foarte practic în care vei învăţa cum să combini mijloacele expresiv creative pentru a aprofunda înţelegerea asupra ta şi a relaţiilor tale, vei învăţa să susţii un proces individual sau de grup de dezvoltare personală, vei învăţa să susţii schimbarea, să lucrezi cu corpul, să-ţi cunoşti şi să-ţi gestionezi emoţiile şi să-i înveţi şi pe ceilalţi să facă asta, să susţii creşterea individuală sau de grup a celor cu care lucrezi…indiferent că lucrezi în companie, intenţionezi să lucrezi cu oamenii pentru a susţine auto-cunoaşterea şi auto-dezvoltarea, lucrezi cu copiii în şcoli sau instituţii private de tip after-school.

Ce-ţi aduce practic acest curs:

 • vei învăţa să iniţiezi conectarea cu un grup şi să generezi un spaţiu de încredere şi respect;
 • vei învăţa să susţii un proces de generare şi clarificare a valorilor individuale şi de grup;
 • vei învăţa să-ţi construieşti prezenţa specifică de lucrător prin arte combinate;
 • iţi vei clarifica profilul de competenţe şi limitele acestuia dar şi amplitudinea pe care i-o poţi da, atunci când îţi cunoşti rolul foarte bine;
 • vei învăţa o serie de elemente fundamentale de art-terapie, principii esenţiale şi modalităţi de procesare;
 • vei învăţa să foloseşti ritmul şi tobele pentru a genera conectare, înţelegere profundă, schimbare atât în lucrul 1 la 1 cât şi în lucrul cu grupurile;
 • vei învăţa modalităţi diverse de exprimare dinamică (prin dans şi mişcare), tehnici de echilibrare şi armonizare prin mişcări terapeutice şi cum să foloseşti corpul pentru a genera mişcare emoţională şi conştientizare;
 • vei învăţa să foloseşti jocul şi joaca pentru a echilibra grupul, pentru a sprijini auto-cunoaşterea şi armonizarea;
 • vei învăța să folosești resursele din mediu pentru a genera experiențe de deschidere, cunoaștere de sine și auto - depășire;
 • vei învăţa să foloseşti dramatizarea şi dramatizarea sistemică pentru a aprofunda înţelegerea şi a genera conştientizarea tiparelor pe diverse teme de viaţă;
 • vei învăţa şi aplica noţiuni complexe de comunicare şi facilitare;
 • vei aplica totul în timpul cursului, astfel încât vei putea să-ţi clarifici toate întrebările şi dilemele care pot apărea la începutul acestei practici în arte combinate;
 • vei lucra împreună cu ceilalţi participanţi şi vei pleca astfel nu doar cu experienţa personală ci şi cu experienţa de lucru.

Acte necesare:
- Copie C.I.
- Copie certificat de naştere
- Copie diplomă de studii (studii medii)
- Copie certificat de căsătorie sau hotărâre divorț - dacă este cazul

Cui se adresează:
Psihologilor care doresc să-şi lărgească competenţele practice integrând metode şi tehnici creative-expresive, coachi, consilieri de dezvoltare personală, vocaţională şi şcolară, asistenţilor sociali, cadre didactice care lucrează cu grupuri de adulţi sau copii/adolescenţi şi au nevoie să integreze metode dinamice de conectare, stimulare a comunicarii şi auto-cunoaştere în dinamicile de grup, personal din spitale, centre de asistenţă şi suport pentru diverse nevoi psihologice/clinice/sociale care necesită intervenţie de motivare/susţinere emoţională şi încurajare, studenţilor care doresc să dobândească instrumente practice pe care să le integreze în activităţi de tip voluntariat, oricărei persoane care lucrează cu oamenii (inclusiv în domeniul resurselor umane) şi are nevoie pe lângă o certificare autorizată şi de competenţe practice care să susţină practica.
 

I. Competenţe fundamentale:
- Comunicarea interpersonală
- Efectuarea lucrului în echipă
- Dezvoltarea profesională proprie

II. Competenţe generale pe domeniul de activitate:
- Planificarea activităților specifice
- Urmărirea respectării drepturilor și intereselor clientului

III. Competenţe specifice ocupaţiei:
- Monitorizarea evoluției clientului
- Pregătirea sesiunilor de lucru
- Stimularea / dezvoltarea prin mișcare
- Stimularea / dezvoltarea prin artă vizuală
- Stimularea / dezvoltarea prin muzică
- Stimularea / dezvoltarea prin teatru și joc

OFERTA LUNII !!!

Participanții la curs care se înscriu până la sfârșitul lunii, vor plăti numai:

Preț vechi: 650 lei

Preț redus: 550 lei !!!

- la acest preț se adaugă taxa de examen și eliberare a certificatului de absolvire de 50 lei.

Data și locul desfășurării cursului:

București, formator Francisca Conovici
 
OCTOMBRIE 2019
 
19.10.2019, între orele 9.30 - 17.00
20.10.2019, între orele 9.30 - 17.00
 
Cursul se desfășoară în București, într-o locație ultracentrală, în Bld. Magheru, Nr. 5, intrarea în locație făcându-se lateral, pe str. Anastasie Simu, Nr. 6, Sc. B, Et. 1, Ap. 17, Sector 1, zona Piața Romană, lângă Hotel Lido.
 
OCTOMBRIE 2019 - BRAȘOV, formator Alexandra Anghel, 0720.498.771
 
 

Competențe dobândite:

- Comunicarea interpersonală

- Efectuarea lucrului în echipa

- Dezvoltarea profesională proprie

- Planificarea activităților specifice

- Urmărirea respectării drepturilor și intereselor beneficiarului

- Monitorizarea evoluției beneficiarului

- Pregatirea sesiunilor de lucru

- Stimularea/Dezvoltarea prin mișcare

- Stimularea/Dezvoltarea prin artă vizuală

- Stimularea/Dezvoltarea prin muzică

- Stimularea/Dezvoltarea prin teatru și joc

Bonus: La sfârșitul cursului veți primi un voucher de 50 lei, pe care să îl folosiți în următoarele 6 luni de zile, la oricare alt curs organizat de Picon Training Center.

Ce include investiția:

- Activitatea de predare curs;

- Materialele de lucru incluse;

- Apă, ceai, cafea;

- Fișele de lucru, suport de curs.

Pentru emitere factură (pe firmă), vă rugăm să ne trimiteți informații pe e-mail office@cursuri-picon.ro cu datele firmei si numele participantului la curs și după plată, confirmare cu OP prin email.

Fiecare cursant va primi GRATUIT suport de curs.

Cum se desfășoară examenul de evaluare:

Acesta constă într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică. Participanții vor avea de pregătit un proiect care va fi susținut în fața comisiei de evaluare. Veți primi certificatul de absolvire și suplimentul descriptiv al competențelor profesionale dobândite în maxim 30 zile de la data examinării.

Pentru rezevări de loc sunați la tel. 0724.77.24.25 (Vodafone), 0787.63.23.75 (Telekom), 021.312.94.57 (Telekom), prin formularul Rezervare/Înscriere, sau trimiteți un e-mail la adresa office@cursuri-picon.ro

Rezervare / Inscriere

Sala pentru Curs Lucrator prin Arte Combinate

Anghel Alexandra

Anghel Alexandra

art terapeut, trainer

Este art terapeut Pronetik - în formare, consilier pentru dezvoltare personală, consilier vocațional, formator, având peste 160 ore de psihoterapie individuală și de grup (adleriana, art terapie, analiză tranzacțională, experențială). A participat la diferite workshopuri și ateliere de dezvoltare emoțională și personală, organizează și susține workshopuri pe tema dezvoltării emoționale cu grupuri de max. 20 persoane. De asemenea, consiliază persoane folosind o abordare holistă, de la tehnici clasice la art terapie, de la NLP la spiritualitate, etc.

Este o persoană prietenoasă, optimistă, empatică, un bun observator, susține cursuri de Formator, Instructor/Preparator Formare, Consilier pentru Dezvoltare Personală și Consilier Vocațional.

Conovici Francisca

Conovici Francisca

consilier psihologic, trainer

Francisca Conovici - este licențiată în Psihologie și Științele Educației, absolvind Universitatea București. A urmat formarea de consiliere psihologică (experiențială), având titulatura de Consilier psihologic – evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei.  În prezent este atestată la Colegiul Psihologilor din România cu treapta de Autonom pe Consiliere psihologică, precum și pe Psihologia Muncii și organizațională și Psihologia Transporturilor. A participat la numeroase cursuri Autorizate ANC precum, Consilier pentru dezvoltare personală, Consilier vocațional, Manager resurse umane, Inspector/Referent Resurse Umane, Lucrător prin arte combinate, Educator Specializat.

Francisca Conovici este Trainer, furnizând cursuri de specialitate și workshopuri de dezvoltare personală. Pânî în prezent a format aproximativ 100 de lucrători prin arte combinate și a avut peste 500 de persoane care au participat la ședințe de consiliere.

Arii de competență:

Traininguri:

Curs de specializare: Lucrător prin arte combinate;

Curs de specializare: Consilier pentru dezvoltare personală;

Curs de specializare: Formator;

Curs de specializare: Consilier vocațional.

 

Consiliere vocațională și pentru dezvoltare personală:

 • De grup
 • Individuală
 • Online

Este Formator autorizat ANC. De asemenea, este absolventă a programului de master în Evaluare, Consilierea și Psihoterapia Copilului, Cuplului și a Familiei.

Diana Simona Niculescu

Diana Simona Niculescu

consilier, NLP Master Practitioner

Lectorul cursului: Diana Simona Niculescu

 

Pentru detalii accesați: http://www.diananiculescu.ro