Curs Consilier pentru Dezvoltare Personală

Cursuri Formare Profesionala

Curs Consilier pentru Dezvoltare Personală

Cu numărul de ordine în Registrul Național al Furnizorilor de formare profesională a adulților: 40/6961/20.09.2018, Cursul Consilier pentru Dezvoltare Personală, cod COR 242324 este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educatiei Naționale și Autoritatea Națională pentru Calificări, diploma fiind recunoscută atât național, cât și internațional (prin apostilare sau supralegalizare).

Un studiu al Forumului Economic Mondial, numit "The Future of Jobs", abordează modul în care va arăta în viitor piața muncii. Au întocmit apoi două liste de abilități cerute de piața muncii în 2015 și 2020, pe baza răspunsurilor primite.

Top abilități în 2020:

1. Rezolvarea problemelor complexe

2. Gândirea critică

3. Creativitatea

4. Managementul oamenilor

5. Coordonarea cu alții

6.Inteligența emoțională

7. Analiza și luarea deciziilor

8. Orientarea spre servicii

9. Negocierea

10. Flexibilitatea gândirii

Sursă: Future of Jobs Report, World Economic Forum

Creativitatea va deveni una dintre cele mai importante trei abilități de care angajații vor avea nevoie.

Inteligența emoțională, care azi nu e deloc in top 10, va deveni una dintre principalele competențe de care vom avea nevoie (www.cariereonline.ro)

Cerințe obligatorii pentru inscriere:

- studii superioare (finalizate), conform Standardului Ocupațional;

Persoanele care nu doresc eliberarea unei certificări,ci doar parcurgerea acestui program pentru dezvoltarea personală, se pot înscrie pe baza ultimei școli absolvite fără atestarea prin examen de final și fără obținerea certificării.

Activitatea consilierului pentru dezvoltare personală este distinctă față de activitățile de psihoterapie, psihiatrie, consiliere psihologică, prin prisma intensității și complexității scăzute a problematicii clienților și a instrumentelor și tehnicilor specifice de lucru care se bazează pe non-directivitate.

Caracteristicile acestui curs:

- este un curs de dezvoltare personală, participanții obțin informații care le sunt de ajutor în orice domeniu din viața lor;

- oferă certificare recunoscută în România și Uniunea Europeană și posibilitatea practicării ocupației de "Consilier pentru Dezvoltare Personală" în cadrul cabinetului tau;

- poți învăța tehnici care te ajută în susținerea de workshop-uri;

- aduce elemente noi față de ceea ce știi deja;

- accent pe integritate și etică;

- înveți despre comunicarea persuasivă, nu manipulativă;

- înveți tehnici speciale care te vor ajuta să găsești răspunsuri pentru unele dintre situațiile din viața ta și ale clienților tăi;

- vei învăța facilitarea rezolvării de probleme pentru tine și pentru clienții tăi;

- vei învăța tehnici de adresare a întrebărilor;

- vei avea o tolbă cu instrumente concrete de lucru, fie individual, fie de grup;

- înveți despre emoții prin metoda art terapiei;

- adresat diverselor ocupații.

Avantajele acestui curs:

- generează claritate în viața ta;
- aplici în multe arii din viața ta;
- posibile parteneriate de business;
- ai propriul cabinet de consiliere**;
- creșterea nivelului de expertiză;
- flexibilitate în programul tău;
- dezvoltare și formare continuă;
- îți îmbunătațești comunicarea cu cei din jur;
- un nou parcurs profesional și personal.

Rezultate, în urma cursului:

 • vei avea, la finalul cursului, o "tolbă" cu instrumente de lucru;
 • vei lucra cu tine, în cadrul cursului, vei interacționa cu ceilalți participanți și vei obține claritate în situațiile pe care le poți întâlni în practică;
 • beneficiezi de informații noi datorită faptului că trainerul se pregătește continuu;
 • beneficiezi de suport de curs consistent;
 • beneficiezi de suport și după finalizarea cursului;
 • obții maxim din investiție;
 • câștigi timp și libertate;
 • fixezi informația în tine prin practică;
 • reacționezi eficient.

LIVE !!! CURS ONLINE - pe platforma ZOOM

Examenul se va da tot online !!!

Preț: numai 850 lei !!!

- la care se adaugă taxa de examen și eliberare a diplomei de 50 lei

Plata poate fi făcută integral, sau în rate. Prima rată este de 200 lei și se achită la înscriere. A doua rată (diferența) se achită la începerea cursului.

Data desfășurării cursului:

IUNIE 2021, trainer Francisca Conovici

– 25 Iunie (vineri), între orele 17.00 - 20.00;
– 26 Iunie (sâmbată), între orele 10.00 - 18.00;
– 27 Iunie (duminică), între orele 10.00 -18.00;

 • pentru evaluare vom stabili împreună o dată și un timp potrivite pentru elaborarea proiectului de final și parcurgerea informațiilor.

Certificarea absolvirii este emisă de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației Naționale.

Permanent înscrieri și deschideri de cursuri !!!

Cererile de orice natură, inclusiv facturi sau contracte, se vor soluționa pe e-mail sau telefonic. Solicitările se vor transmite prin intermediul e-mailului office@cursuri-picon.ro, sau prin intermediul formularelor de înscriere de pe site aferente fiecărui curs. Plata cursurilor se va realiza doar prin virament bancar. Dovada plății se va transmite la adresa de office@cursuri-picon.ro.

Pentru detalii suplimentare sunați la tel. 0724.77.24.25 (Vodafone), 0787.63.23.75 (Telekom), contactați-ne prin formularul de înscriere sau trimiteți un e-mail pe adresa office@cursuri-picon.ro

Extras din Standardul Ocupațional

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală și profesională, valorificând și dezvoltând resursele și potențialul propriu.


Intervenția specializată a consilierului pentru dezvoltare personală constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea sondării și relevării propriilor capacități și resurse și a conștientizării punctelor critice din existența proprie și a posibilităților de depășire a situațiilor neconvenabile într-o manieră particularizată și non-directivă.
 

Cum se desfășoară examenul de certificare:


Acesta constă într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică. Comisia va fi una mixtă formată din specialiști și reprezentanți ai firmei. Veți primi certificatul de absolvire și suplimentul descriptiv al competențelor profesionale dobândite. 

Pentru recunoașterea internațională a certificatelor de absolvire eliberate după finalizarea cursului este necesară apostilarea (țări semnatare ale Convenției de la Haga) sau supralegalizarea (țări nesemnatare ale Convenției de la Haga).

Pentru emitere factură (pe firmă), vă rugăm să ne trimiteți informații pe e-mail office@cursuri-picon.ro cu datele firmei si numele participantului la curs și după plată, confirmare prin email.

Fiecare cursant va primi GRATUIT suport de curs.

În urma participării la acest training veți putea aplica pentru un job căutat pe piața muncii în acest domeniu !!!

 

Rezervare / Inscriere

Sala pentru Curs Consilier pentru Dezvoltare Personală

Diana Simona Niculescu

Diana Simona Niculescu

consilier, NLP Master Practitioner

Lectorul cursului: Diana Simona Niculescu

 

Pentru detalii accesați: http://www.diananiculescu.ro

Conovici Francisca

Conovici Francisca

consilier psihologic, trainer

Francisca Conovici - este licențiată în Psihologie și Științele Educației, absolvind Universitatea București. A urmat formarea de consiliere psihologică (experiențială), având titulatura de Consilier psihologic – evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei.  În prezent este atestată la Colegiul Psihologilor din România cu treapta de Autonom pe Consiliere psihologică, precum și pe Psihologia Muncii și organizațională și Psihologia Transporturilor. A participat la numeroase cursuri Autorizate ANC precum, Consilier pentru dezvoltare personală, Consilier vocațional, Manager resurse umane, Inspector/Referent Resurse Umane, Lucrător prin arte combinate, Educator Specializat.

Francisca Conovici este Trainer, furnizând cursuri de specialitate și workshopuri de dezvoltare personală. Până în prezent a format aproximativ 100 de lucrători prin arte combinate și a avut peste 500 de persoane care au participat la ședințe de consiliere.

Arii de competență:

Traininguri:

Curs de specializare: Lucrător prin arte combinate;

Curs de specializare: Consilier pentru dezvoltare personală;

Curs de specializare: Formator;

Curs de specializare: Consilier vocațional.

Consiliere vocațională și pentru dezvoltare personală:

 • De grup
 • Individuală
 • Online

Este Formator autorizat ANC. De asemenea, este absolventă a programului de master în Evaluare, Consilierea și Psihoterapia Copilului, Cuplului și a Familiei.

Căpriță Alexandra

Căpriță Alexandra

Art terapeut, trainer

Anghel Alexandra - Este Consilier art terapie Phronetik, psiholog - în formare, consilier pentru dezvoltare personală, consilier vocațional, formator, susține ședințe de psihoterapie individuală și de grup (adleriana, art terapie, analiză tranzacțională, experențială). A participat la diferite workshopuri și ateliere de dezvoltare emoțională și personală, organizează și susține workshopuri pe tema dezvoltării emoționale. De asemenea, consiliază persoane folosind o abordare holistă, de la tehnici clasice la art terapie, de la NLP la spiritualitate, etc.

Este o persoană prietenoasă, optimistă, empatică, un bun observator, susține cursuri de Formator, Instructor/Preparator Formare, Consilier pentru Dezvoltare Personală și Lucrător prin Arte Combinate.

Amironesei Adina - Iuliana

Amironesei Adina - Iuliana

Trainer

Adina este formator, trainer, speaker și consilier pentru dezvoltare personală cu o vastă experiență în educația copiilor și adulților.

Fiind fascinată de complexitatea ființei umane, relații și comunicare, Adina a ales să-și direcționeze toată pasiunea și implicarea către domeniul educației adulților susținând seminarii și tabere de dezvoltare personală, transpersonală și evoluție spirituală.

De asemenea, a susținut conferințe în cadrul festivalurilor de dezvoltare personală și spiritualitate și este autor a peste 680 de articole pe blogul personal, distribuind materiale utile celor care trec prin procesul de transformare interioară.

“Îmi place să ofer celor pe care îi întâlnesc nu doar informații ci mai ales prietenie, căldură sufletească, susținere, curaj și încredere către viață fericită și împlinită.”

Alte detalii: https://adinaamironesei.blogspot.com/p/despre-mine.html

ARII DE COMPETENȚĂ:      

 • Training
 • Consiliere pentru dezvoltare personală și transpersonală (individuală și de grup)

Training:

 • Consilier pentru dezvoltare personală
 • Inspirație și (auto)Motivație
 • Public Speaking

 

Ce spun clientii nostri

Testimoniale