Articole Noutati

Articole Noutati

Simti ca nu mai poti face fata stresului? Iata cum il poti combate:

Stresul este un fenomen psihosocial cu care se confrunta fiecare persoana intr-un moment dificil din viata. Sarcinile dificile, greu de dus la bun sfarsit ii genereaza persoanei un nivel ridicat de stres. Acesta aduce dupa sine simptome ca: dureri de cap, ameteli, palpitatii, insomnii, greturi, caderea parului, ruperea unghiilor, precum si stari de tristete, de neputinta, iritabilitate, frica, teama, anxietate. Stresul este o stare de tensiune, muschii corpului fiind incordati, aparand disconfortul.

Factorii de stres sunt situatii externe sau interne, cum ar fii: boli de orice natura, dificultati financiare, conflicte cu familia/prietenii/colegii de la locul de munca, orice forma de abuz( verbal, fizic, emotional) aduce dupa sine un nivel crescut de stres, conditii precare la locul de munca,.

Te simti stresat si nu stii cum sa mai faci fata situatiilor? Iata cateva modalitati de a combate stresul:

  1. Reluarea activitatilor ce aduc satisfactie, cum ar fii hobby-uri: realizarea activitatilor placute duc la o stare de relaxare in care persoanei ii face placere sa desfasoare acele activitati.
  2. Muzica este un mod de eliminare a gandurilor apasatoare, fiind o sursa de energie.
  3. Alegerea starii de bine: fiecare persoana isi poate controla emotiile, alegerea sta in mana fiecaruia daca incepe ziua zambind.
  4. Odihna: stresul se acumuleaza zi de zi, iar un somn sanatos poate aduce un echilibru si o stare de bine. Lipsa somnului aduce dupa sine deficiente de concentrare si atentie, astfel o persoana poate deveni stresata daca nu se odihneste corespunzator.
  5. Organizarea activitatilor: cu cat ziua este mai organizata si sunt stabilite activitatile pe fiecare zi, cu atat acestea pot fi duse la bun sfarsit, iar satisfactia la finalul zilei nu va ezita sa apara. Daca o persoana este dezorganizata si incepe mai multe activitati in acelasi timp, exista posibilitatea de a nu le duce la bun sfarsit, iar seara va aparea sentientul de neputinta si implicit stresul care s-a acumulat pe toata perioada zilei.
  6. Umorul: exista modalitati de destresare cum ar fi: un spectacol de stand-up comedy, de teatru, vizionarea unui film comedie, conversatii placute cu prietenii.
  7. Plimbarile: fiecare persoana alege unde doreste sa mearga sa se plimbe pentru a elimina stresul acumulat. Exista locuri placute, relaxante, linistite sau zgomotoase.
  8. Activitati de relaxare: muzica de meditatie, citirea unei carti bune, a petrece timp cu cei pe care ii iubesti, plimbari prin oras, dans, etc.

Autor: Specialist Conovici Francisca, Psiholog, Consilier pentru dezvoltare personala, Consilier Vocational, Trainer

vezi precendent:
Dependența de telefon...
vezi urmator:
Workaholism...
Ce spun clientii nostri

Testimoniale