Curs Lucrator prin Arte Combinate
+40 724 772 425 |  +40 767 172 343 | +40 749 989 353

Cu numărul de ordine în Registrul Național de formare profesională a adulților: 40/68977/14.10.2016, cursul de specializare Lucrător prin Arte Combinate este autorizat de Miniși Justției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Autoritatea Naținală pentru Calificări și este recunoscut și în UE (prin apostilare). 

Conceptul “Arte combinate” reprezintă un set de tehnici de stimulare şi dezvoltare personală cu impact asupra psihicului, emoţionalului şi fizicului. Tehnicile folosesc ca instrument de intrevenţie, diverse forme îmbinate ale artei - teatrului, mişcării, picturii, muzicii, jocului şi sunt validate în mediul profesional specific.

Lucrătorul prin arte combinate, Cod COR 513905, îşi desfăşoară activitatea în diferite tipuri de unităţi din domeniul asistenţei sociale a persoanelor cu nevoi speciale: centre de recuperare şi pentru persoane cu handicap, complexe de servicii comunitare, centre de educaţie integrată, centre de zi pentru copii şi adulţi, în grupuri de dezvoltare personală, în şcoli, licee, grădiniţe, în grupuri ţintă: femei, adolescenţi.

Lucrătorul prin arte combinate oferă servicii de stimulare/ dezvoltare prin mişcare, artă, muzică, joc, teatru, promovând şi respectând drepturile participantului, oferindu-i valoare ca individ şi ajutându-l să capete încrederea în sine. Lucrătorul prin arte combinate, efectuează, monitorizează şi evaluează activităţi de stimulare, socializare, comunicare şi relaţionare în vederea obţinerii autonomiei personale şi sociale.

Competenţele profesionale specifice răspund cerinţelor prevăzute de standardele internaţionale privind reabilitarea, socializarea şi integrarea persoanelor cu nevoi speciale şi nu doar a lor ci şi a celor enumerate mai sus.

Un curs foarte practic în care vei învăţa cum să combini mijloacele expresiv creative pentru a aprofunda înţelegerea asupra ta şi a relaţiilor tale, vei învăţa să susţii un proces individual sau de grup de dezvoltare personală, vei învăţa să susţii schimbarea, să lucrezi cu corpul, să-ţi cunoşti şi să-ţi gestionezi emoţiile şi să-i înveţi şi pe ceilalţi să facă asta, să susţii creşterea individuală sau de grup a celor cu care lucrezi…indiferent că lucrezi în companie, intenţionezi să lucrezi cu oamenii pentru a susţine auto-cunoaşterea şi auto-dezvoltarea, lucrezi cu copiii în şcoli sau instituţii private de tip after-school.

Ce-ţi aduce practic acest curs:

 • vei învăţa să iniţiezi conectarea cu un grup şi să generezi un spaţiu de încredere şi respect;
 • vei învăţa să susţii un proces de generare şi clarificare a valorilor individuale şi de grup;
 • vei învăţa să-ţi construieşti prezenţa specifică de lucrător prin arte combinate;
 • iţi vei clarifica profilul de competenţe şi limitele acestuia dar şi amplitudinea pe care i-o poţi da, atunci când îţi cunoşti rolul foarte bine;
 • vei învăţa o serie de elemente fundamentale de art-terapie, principii esenţiale şi modalităţi de procesare;
 • vei învăţa să foloseşti ritmul şi tobele pentru a genera conectare, înţelegere profundă, schimbare atât în lucrul 1 la 1 cât şi în lucrul cu grupurile;
 • vei învăţa modalităţi diverse de exprimare dinamică (prin dans şi mişcare), tehnici de echilibrare şi armonizare prin mişcări terapeutice şi cum să foloseşti corpul pentru a genera mişcare emoţională şi conştientizare;
 • vei învăţa să foloseşti jocul şi joaca pentru a echilibra grupul, pentru a sprijini auto-cunoaşterea şi armonizarea;
 • vei învăţa să foloseşti dramatizarea şi dramatizarea sistemică pentru a aprofunda înţelegerea şi a genera conştientizarea tiparelor pe diverse teme de viaţă;
 • vei învăţa şi aplica noţiuni complexe de comunicare şi facilitare;
 • vei aplica totul în timpul cursului, astfel încât vei putea să-ţi clarifici toate întrebările şi dilemele care pot apărea la începutul acestei practici în arte combinate;
 • vei lucra împreună cu ceilalţi participanţi şi vei pleca astfel nu doar cu experienţa personală ci şi cu experienţa de lucru.

Acte necesare:
- Copie C.I.
- Copie certificat de naştere
- Copie diplomă de studii (ultima şcoală absolvită)
- Copie certificat de căsătorie

Cui se adresează:
Psihologilor care doresc să-şi lărgească competenţele practice integrând metode şi tehnici creative-expresive, coachi, consilieri de dezvoltare personală, vocaţională şi şcolară, asistenţilor sociali, cadre didactice care lucrează cu grupuri de adulţi sau copii/adolescenţi şi au nevoie să integreze metode dinamice de conectare, stimulare a comunicarii şi auto-cunoaştere în dinamicile de grup, personal din spitale, centre de asistenţă şi suport pentru diverse nevoi psihologice/clinice/sociale care necesită intervenţie de motivare/susţinere emoţională şi încurajare, studenţilor care doresc să dobândească instrumente practice pe care să le integreze în activităţi de tip voluntariat, oricărei persoane care lucrează cu oamenii (inclusiv în domeniul resurselor umane) şi are nevoie pe lângă o certificare autorizată şi de competenţe practice care să susţină practica.

Cine suntem noi, formatorii?

Echipa dinamică formată din psihologi psihoterapeuţi cu 10 ani de experienţă practică în psihoterapie şi formare complementară, coachi şi formatori în coaching expresiv şi facilitatori în art-terapie, terapie prin mişcare şi NLP integrativ... și facilitatori de experiențe semnificative outdoor.

- Diana Simona Niculescu

- Ramona Andrei

- Ramona Gherasim

Înscriere și detalii: e-mail diananiculescu@yahoo.com /telefon 0736.430.136 – Diana Simona Niculescu
sau trimiteți un e-mail la adresa office@cursuri-picon.ro

 

Vezi aici Programul si Tematica pentru Curs Lucrator pr Arte Combinate

Curs Lucrător prin Arte Combinate

Curs Lucrător prin Arte Combinate

Curs Lucrator pr Arte Combinate acreditat de Ministerul Muncii si Educatiei

Când se va desfăşura?

 

 

Unde se va desfășura?

București

Investiție:

1200 lei.

- pentru emitere factură pe firmă, vă rugăm să ne trimiteți informații cu datele firmei și după plată, confirmare cu OP prin email.

Pentru acest curs nu se plătesc taxe suplimentare (examen, certificat de absolvire, supliment descriptiv al certificatului, adeverință de absolvire).

Cum se desfășoară examenul de evaluare:

Acesta constă într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică. Între cele două ore de lucru, participanții vor avea de pregătit un proiect care va fi susținut în fața comisiei de evaluare. Comisia va fi una mixtă formată din reprezentanți ANC și reprezentanți ai firmei. Veți primi certificatul de absolvire și suplimentul descriptiv al competențelor profesionale dobândite în maxim 30 zile de la data examinării.


Programa / Tematica Module Profesor Opinii Cursanti Rezervare / Inscriere

Curs Lucrător prin Arte Combinate
Specimen Certificat de Absolvire:
Curs Lucrător prin Arte Combinate Specimen Certificat de Absolvire


Copyright © 2018 SC Picon Training Center SRL
creare site web
prima pagina |  despre noi |  cursuri formare profesionala |  acreditari |  opinii clienti |  articole |  contact
curs lucrator prin arte combinate, curs lucrator, lucrator prin, curs prin

SC Picon Training Center SRL, Strada Anastasie Simu, Nr. 6, Etaj 1, Ap. 17, Bucuresti, Reg. Com.: J40 / 10955 / 2009, CUI: 26209761